DutchEnglish
Inschrijven Tandartspraktijk Den haag | Implantaten in Den haag

Implantaten


Als de wortel van een tand of kies is afgestorven of verwijderd door een extractie, kan de tandarts daarvoor in de plaats een implantaat plaatsen. Daarop kan een kroon, brug of prothese worden geplaatst.

 

Wat is een implantaat?


Implantaten zijn titanium schroefjes, die kunnen worden gebruikt ter vervanging van de wortels van tanden of kiezen. Titanium is biocompatibel en wordt dus door het lichaam niet afgestoten. Daarnaast is het bijzonder sterk en duurzaam, wat het materiaal bij uitstek geschikt maakt als basis voor kronen, bruggen en protheses.

 

De stappen van de behandeling

  • Vooronderzoek en consultatie. We gaan eerst met u in gesprek. Aan de hand van röntgenfoto’s kan de tandarts u informeren over de mogelijkheden. Tijdens dit consult wordt u op de hoogte gebracht van alle voor- en nadelen die implantaten hebben.
  • De volgende stap is het maken van een behandelplan en de bijbehorende begroting. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.
  • Onder plaatselijke verdoving wordt het implantaat ingebracht. Daarvoor maakt de tandarts een stukje van het tandvlees los en boort een gaatje in het kaakbot. Het implantaat wordt in dat gaatje geplaatst en het tandvlees wordt gehecht.
  • Tijd voor de genezingsfase. Het verschilt per persoon hoe lang het duurt voordat het implantaat stevig in het kaakbot is vergroeit. Vaak zit het implantaat na ongeveer 3-4 maanden goed vast. Dit wordt eerst door de tandarts beoordeeld.
  • De kroon, brug of prothese wordt geplaatst. Na de genezingsfase wordt de kroon, brug of prothese vervaardigd door de tandtechnicus. De tandarts hoeft deze nu alleen nog op de implantaten te plaatsen. Daarna kunt u gewoon weer lachen, kauwen en bijten als vanouds.