DutchEnglish
Inschrijven Waldent tandartspraktijk Den haag | restauratieve-behandelingen Den haag

Restauratieve behandelingen

 

Tandweefsel kan onder andere door tandbederf of een lekkende vulling ontstoken raken of verloren gaan. Een val of een ander trauma aan het gebit kan ook de aanleiding zijn dat het tandweefsel ontstoken raakt. Bacteriën zijn uiteindelijk de oorzaak van de ontsteking.

Ontstoken tandweefsel geneest niet en moet door de tandarts worden verwijderd. Anders zal het tandweefsel uiteindelijk afsterven. Door afgestorven tandweefsel kan er schade aan het kaakbot ontstaan. Onbehandeld kan een ontsteking van het tandweefsel er uiteindelijk voor zorgen dat tanden en kiezen los komen te staan en uiteindelijk uitvallen. Met een zogenaamde restauratieve behandeling kan de tandarts uw gebit herstellen.

Het soort en het aantal behandelingen hangt af van de schade die aan het gebit is ontstaan.

 

Soorten restauratieve behandelingen:

  • Het vullen van gaatjes in het gebit. Kleine gaatjes en inefficiënte vullingen worden gerepareerd met composiet (wit vulmateriaal).
  • Lekkende- of oude vullingen vervangen. Hiervoor wordt door ons gebruik gemaakt van witte vullingen.
  • Kronen en bruggen;
  •  

    Behandelplan

    Het komt voor dat er, om een gebit volledig te herstellen, meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. In dat geval maken wij samen met u een behandelplan. In het behandelplan houden wij rekening met uw wensen en uw eisen.