DutchEnglish
Inschrijven Waldent tandartspraktijk Den haag | thuisbleken

Thuisbleken

 

Mooie witte tanden en een stralende lach. Wie wilt dat nou niet? Met thuisbleken kunt u op een relatief eenvoudige manier uw tanden en kiezen een aantal tinten lichter maken. Deze methode is zeker doeltreffend en voor de meesten zeker geschikt. Overleg met de tandarts of mondhygiëniste of u op deze manier ook uw tanden kunt bleken.

 

Hoe werkt thuisbleken?

Als u na het tandenpoetsen en na het regelmatig bezoek bij de mondhygiënist niet tevreden bent over de kleur van uw gebit, kunt u overwegen om uw tanden en kiezen zelf thuis te bleken. Met thuisbleken kunt u, onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist, zelf thuis uw tanden en kiezen bleken. Hiermee kunnen niet al te donkere verkleuringen van buiten af een aantal tinten lichter worden.

Voor het thuisbleken wordt een speciale bleeklepel gemaakt die precies over uw gebit past en ruimte laat voor de blekende gel. Daarvoor maakt de tandarts een afdruk van uw gebit. Van die afdruk maakt de tandtechnicus een zogenaamde bleeklepel van zacht, transparant materiaal.

Het is belangrijk dat de lepel precies over het gebit past. Zo wordt irritatie door de blekende gel in de mond voorkomen. De gel waarmee gebleekt wordt bevat 3 tot 6% waterperoxide. Deze is verkrijgbaar bij de tandarts.

Van de tandarts of mondhygiënist krijgt u instructies hoe u de gel moet aanbrengen en wanneer en hoe lang u de speciale bleeklepel moet dragen. Vanzelfsprekend wordt daarbij rekening gehouden met uw routine.

 

Wanneer zie ik resultaat?

Het hangt af van de mate van verkleuring van uw tanden en kiezen en de wijze waarop u de instructies van de tandarts opvolgt wanneer u de eerste resultaten ziet. Gemiddeld neemt een thuisbleken behandeling twee weken in beslag.